Džeko: Učinit ću sve da dođemo do titule

Edin Džeko je spreman u još jednom klubu postati historijska ličnost. Svojim golovima je donio Wolfsburgu prvu titulu u historiji kluba, a postao je i najbolji strijelac u klupskoj historiji.

Sada je stigao u Manchester City, i odlučan je da i u tom klubu promijeni stvari na bolje. City na trofej čeka pune 42 godine, dok Premiership nisu osvojili nikada. Navijači očekuju da Džeko promijeni stvari kao što je to učinio u Wolfsburgu.

"Već sam dio historije Wolfsburga, jer smo osvojili prvu titulu u klupskoj historiji. Sada sam u klubu koji na trofej čeka jako dugo. Daću sve od sebe da pomognem da titula dođe u klub", kaže Džeko.

Navijači od Cityja očekuju golove, jer su svjesni koliko on ustvari može. Naš reprezentativac kaže da ne osjeća nikakav pritisak zbog toga. Džeko je također priznao engleskim medijima da će mu trebati i malo vremena da se vrati u pravu formu.

"Nema nikakvog pritiska. Znam koliko mogu, ali najvažnije je da budem spreman, jer nekoliko posljednjih dana prije potpisa ugovora bi sam bolestan. Trebam se vratitit u formu, a za to će mi trebati nekoliko dana. Nakon toga će sve biti OK", rekao je Edin Džeko.

1 komentar

Komentariši